4 - 1-2-3-4-5-6

De leerkracht geeft commando’s die betrekking hebben op de zit- en stahouding van de leerlingen. 1) is gewoon en goed rechtop zitten, 2) is iets loskomen van de stoelzitting, wel de rug recht houden, 3) en 4) en 5) zijn steeds iets meer rechtop staan, en tenslotte is 6) helemaal rechtop staan, de gewenste zanghouding.

Met name de houdingen bij 2) en 3) en 4) laten zich goed voelen in de bovenbenen, de leerlingen zullen zuchten en steunen. Je kunt er een spelelement bij doen door een getal te noemen, de leerlingen nemen hun positie in, en vervolgens in die positie een korte ritme-echo te doen. Dan een ander getal en een ander ritme.

Variatie 1: voeg ook de getallen 0) en 7) toe. 0) is onderuit hangen op de stoel (de leerlingen zullen je dankbaar zijn…) en 7) is op de tenen staan. Ook in deze posities kunnen ritme-oefeningen gedaan worden.

Variatie 2: zing met de leerlingen een lied, en roep tussendoor de verschillende commando’s. De nieuwe posities moeten onmiddellijk ingenomen worden, en even volgehouden, ook als het zwaar wordt. Posities 0) en 1) en 6) zijn dan de beloning.

Terug
X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.