12 - Joehoe-hoe

Inzingers 12
Met deze oefening wordt de lichte kopstem losgemaakt en wordt het middenrif geactiveerd. De tweede toon wordt met een hupje gezongen, en er wordt geland op een lange grondtoon. Klim steeds een halve toon hoger, kinderen zullen vrij gemakkelijk tot G'' komen met deze oefening. Sommigen halen zelfs wel C'''. Wanneer het door de hoogte moeilijk wordt om zelf voor te zingen, kan je op de piano voorspelen.

Variatie 1: een spel met de laatste toon. Houd deze lang aan, totdat er door de leerkracht een klap gegeven wordt. Of laat een van de leerlingen een stukje lopen, bijvoorbeeld van de piano tot de lessenaar. Als het kind is aangekomen stopt de toon. De leerlingen hebben dan een duidelijk zichtbaar beeld van hoe lang de toon aangehouden moet worden.

Variatie 2: de stroom valt uit... tijdens de laatste aangehouden toon trekt de leerkracht (of een leerling) een denkbeeldige stekker uit een stopcontact, waarna de toon met een glissando inzakt. Maar al gauw gaat de stekker erweer in, en stijgt de toon naar zijn oorspronkelijke hoogte. Dan een klap, en de toon stopt. Vervolgens wordt de oefening een halve toon hoger gedaan.

Terug
X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.