8 - Een kring van stokjes

De leerlingen zitten in een kring en houden beide stokjes voor zich omhoog. De eerste speler tikt met zijn rechterstokje een kort ritmisch motief op het linkerstokje van zijn rechterbuur. Deze speelt daarna hetzelfde ritme op het linkerstokje van zíjn rechterbuur, en zo gaat het ritme de hele kring door. Je ontvangt het ritme links en geeft het rechts door. Probeer dit ook eens met de ogen dicht. Spannend is het dan wanneer het ritme jou bereikt, je hoort het aankomen, maar je weet niet precies hoever het al is.

Variatie 1: de eerste speler stuurt het ritme twee kanten tegelijk op, en het verplaatst zich zowel via links als via rechts naar de overzijde van de kring. Wanneer het ritme aan de overzijde bij één persoon van twee kanten aankomt, kan hij het ook weer naar twee kanten doorsturen, komt het bij twee personen naast elkaar aan, dan sturen zij het eerst naar elkaar door, en dan weer terug de kring in.

Variatie 2: maak hiervoor een kleine kring. De spelers in de kring mogen kiezen of zij het naar rechts doorgeven of naar links. Het kan ook heen en weer gaan tussen leerlingen. Ook hier is met de ogen dicht spelen een extra uitdaging.

Terug
X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.