23 - Boom-snap-clap

Dit is een heerlijke ritme-oefening, die bij een goede uitvoering een fraaie groove geeft. Zie deze link voor de spreektekst. Eigenlijk is de tekst alleen een steuntekst, als het ritme goed zit dan kan hij weggelaten worden. Zoals in het onderstaande filmpje te zien is kan er op allerlei manieren worden uitgevoerd, zowel alleen als in tweetallen, met handen of voeten. Er is vast ook een vorm denkbaar die gezamenlijk in een kring is uit te voeren.

Langzaam starten, misschien zelfs nog niet alle bewegingen doen, maar een keuze maken, bijvoorbeeld alleen de boom's. Hierbij niet te hard op de borst slaan. Als het tempo erin komt gaat het ritme swingen. Het is leuk om drie groepen te maken voor de geluiden boom, snap en clap, zodat de klanken en bewegingen afgewisseld worden tussen de groepen. Het ssj-geluid met gebaar kan door allen worden gemaakt. Werk aan strakheid van de groove, hoe groter de groep, hoe moeilijker dat is.

Typisch een oefening die kinderen ook thuis gaan oefenen, en misschien op het schoolplein samen gaan doen. Dankbaar en leuk!

 

Terug
X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.