Ritmepartituur 4

Deze ritmepartituur is minder geschikt voor beginners, uitvoering ervan vraagt om een goede motorische coördinatie en een gevorderd meerstemmig luistervermogen. Het ritme van de tweede partij in deze ritmepartituur is eenvoudig gehouden, omdat deze gestampt wordt, terwijl de eerste partij tegelijk geklapt wordt. Niet twee groepen dus, maar iedereen doet alles!

Dit vraagt om het apart oefenen van de verschillende fragmenten, bijvoorbeeld maat 1 en 2 apart, maat 4 apart, maat 5 apart, et cetera. Omdat de beiden partijen vrijwel geheel complementair zijn (partij 2 vult de rusten van partij 1 en vice versa) hebben handen en/of voeten altijd wat te doen, met uitzondering van maat 6.Ritmepartituur 4

Zorg dat het Da Capo al Fine goed geoefend wordt: wanneer maat 5 t/m 8 herhaald zijn, moet er onmiddellijk teruggekeerd worden naar maat 1. Het eerste systeem wordt daarna niet meer herhaald.

Variatie: een uitdaging is het (wanneer de partituur goed gekend wordt) om het klappen en stampen om te draaien, zodat partij 1 gestampt wordt en partij 2 geklapt. Ook kan er voor gekozen worden om de eerste partij te zingen op pam-pam-pam, terwijl de tweede partij geklapt wordt.

Terug
X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.