Ontdek meer...

Op deze pagina staan links naar websites die je mogelijk ook interessant vindt.

Veel Goeds van de vrijeschool

Veel Goeds van de vrijeschool is een platform om lesmateriaal met elkaar te delen voor de peuter- en kleuterklas, onderbouw en kinderopvang. Een groeiende verzameling kwalitatief hoogstaand materiaal is via diverse zoekmogelijkheden te vinden en te gebruiken. Veel Goeds werkt met individuele lidmaatschappen voor leerkrachten, studenten en gastouders en groepslidmaatschappen voor scholen en kinderopvangorganisaties: voor een beperkt bedrag heb je vrij toegang tot alle lesideeën.

Nicolinge Waldorf

Wij zijn Nicolinge, oftewel Nicole en Inge. Wij zijn twee enthousiaste kleuterjuffies op de Zeister Vrije School. We zijn met ons YouTube-kanaal en ons Instagram-account begonnen, omdat wij graag de spelletjes en liedjes waar wij warm voor lopen willen delen, zodat anderen hierdoor geïnspireerd kunnen raken! Onze missie is dan ook: delen en inspireren!

Bekijk onze filmpjes op: Nicolinge Waldorf - YouTube

Tineke's Doehoek

Op deze website is een enorme verzameling ideeën te vinden voor ouders en leerkrachten: verhalen, spreuken, liedjes, knutsels. Rond de jaargetijden en de jaarfeesten vind je een schat aan materiaal om mee aan de slag te gaan. Ook is er een agenda met antroposofische activiteiten, lezingen, workshops, conferenties en meer. Er worden boeken besproken en er is een prikbord voor vragen en tips.

Hanneke van Vliet - tafelspelletjes

Op dit YouTube-kanaal laat Hanneke van Vliet een aantal handgebaren-spelletjes zien voor kleuters.

CPDL

CPDL - ChoralWiki biedt ruim 35.000 partituren van koorwerken, teksten, vertalingen en andere nuttige informatie. De bladmuziek is uit het publieke domein (vrij van copyrights) en is gratis als pdf te downloaden. Dikwijls wordt bij de partituren doorverwezen naar websites waar ook oefenbestanden van de koorwerken te vinden zijn. Vaak zijn ook meerdere versies van de koorwerken te vinden, zodat je kunt kiezen welke uitgave het prettigst leest. Omdat alle partituren door vrijwilliggers van over de hele wereld zijn ingevoerd, zijn er flinke verschillen in uitgave en leesbaarheid. Ondanks een uitgebreide screening van aangeleverde partituren door CPDL blijken niet alle partituren foutloos te zijn.

IMSLP - International Music Score Library Project

IMSLP is de instrumentale tegenhanger van CPDL. Een grote collectie instrumentale muziek uit het publieke domein is verzameld en gratis ter beschikking gesteld. Je vindt er muziek voor solo-instrumenten, kleine ensembles, orkesten. Ook zijn analyses van muziekwerken op de site te vinden. Via een gebruiksvriendelijke index kan je zoeken op componist, genre, tijdsperiode, bezetting.

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.