Ontdek meer...

Op deze pagina staan links naar websites die je mogelijk ook interessant vindt.

Veel Goeds van de vrijeschool

Veel Goeds van de vrijeschool is een platform om lesmateriaal met elkaar te delen voor de peuter- en kleuterklas, onderbouw en kinderopvang. Een groeiende verzameling kwalitatief hoogstaand materiaal is via diverse zoekmogelijkheden te vinden en te gebruiken. Veel Goeds werkt met individuele lidmaatschappen voor leerkrachten, studenten en gastouders en groepslidmaatschappen voor scholen en kinderopvangorganisaties: voor een beperkt bedrag heb je vrij toegang tot alle lesideeën.

CPDL

CPDL - ChoralWiki biedt ruim 35.000 partituren van koorwerken, teksten, vertalingen en andere nuttige informatie. De bladmuziek is uit het publieke domein (vrij van copyrights) en is gratis als pdf te downloaden. Dikwijls wordt bij de partituren doorverwezen naar websites waar ook oefenbestanden van de koorwerken te vinden zijn. Vaak zijn ook meerdere versies van de koorwerken te vinden, zodat je kunt kiezen welke uitgave het prettigst leest. Omdat alle partituren door vrijwilliggers van over de hele wereld zijn ingevoerd, zijn er flinke verschillen in uitgave en leesbaarheid. Ondanks een uitgebreide screening van aangeleverde partituren door CPDL blijken niet alle partituren foutloos te zijn.

IMSLP - International Music Score Library Project

IMSLP is de instrumentale tegenhanger van CPDL. Een grote collectie instrumentale muziek uit het publieke domein is verzameld en gratis ter beschikking gesteld. Je vindt er muziek voor solo-instrumenten, kleine ensembles, orkesten. Ook zijn analyses van muziekwerken op de site te vinden. Via een gebruiksvriendelijke index kan je zoeken op componist, genre, tijdsperiode, bezetting.

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.