Werkplaats Vrijeschoolliederen

De werkplaats Vrijeschoolliederen organiseert activiteiten om de missie van Vrijeschoolliederen: het stimuleren en ondersteunen van het muziekonderwijs op (vrije) scholen, in de praktijk te brengen. Deze werkplaats is nog in opbouw, momenteel worden scholingsdagen en inspiratiedagen georganiseerd voor leerkrachten, ouders en andere geïnteresseerden. In de toekomst zullen de activiteiten zich uitbreiden in de richting van coaching van leerkrachten, studiedagen over muziekonderwijs, begeleiding en advies voor scholen bij het vormgeven van hun muziekonderwijs, het aanbieden van muziekprojecten op scholen (zoals koorprojecten, instrumentale lessen fluit en djembé, schoolorkest). 

In 2024 zal een eigen website met de werkplaatsactiviteiten live gaan. Tot die tijd vind je hier het actuele aanbod. Heb je zelf een goed idee voor een inspiratiedag, is er een gebied waarin jij specifiek ondersteuning zoekt, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Banner vijf koordagen 2023-2024 - witte rand2


Zing je graag maar wil je niet op een vast koor? Ben je dol op vrijeschoolliederen en wil je eens onder deskundige leiding voluit zingen met een groot koor? Ben je leerkracht of dirigent en wil je nieuwe meerstemmige liederen leren voor je klas of je eigen koor?

Kom dan naar de Vrijeschoolliederen koordagen! De eerstvolgende koordag is op zondag 19 november in Zeist, onder leiding van Annemiek van der Ven en Matthijs Overmars.

Lees meer en meld je aan

 

 

Banner repertoiremiddagen algemeen - witte rand


Welke liederen ga jij dit seizoen met je klas zingen? Houd je het bij het bekende repertoire of wil je wel eens wat nieuws? Wil je als startende leerkracht juist de gangbare jaarfeestenliederen goed leren kennen, zodat je ze met je klas kunt zingen?  

Op vier plekken in het land organiseert de Vrijeschoolliederen werkplaats repertoiremiddagen op de woensdagmiddag, om je liedrepertoire uit te breiden en te verdiepen. Onder leiding van Annemiek van der Ven, Claudia Franzen, Teun de Leeuw en Matthijs Overmars duik je in de jaarfeesten en het seizoen, zodat je beslagen ten ijs komt (en niet alleen in de winter.....).

Lees meer en meld je aan

Banner Zingen met kinderen - 20 januari 2024 - witte rand
Kinderen zingen graag en makkelijk, en het is in allerlei opzichten goed en gezond voor ze. De kinderen willen wel, maar wanneer wij als volwassenen leiding willen geven aan dat zingen dan voelen we ons nog wel eens onzeker, onmachtig en onbekwaam. Terwijl het zoveel voldoening en plezier geeft om met kinderen te zingen! 

De tweede inspiratiedag Zingen met kinderen op zaterdag 20 januari 2024 is bedoeld voor iedereen die zich (verder) wil bekwamen in het zingen met kinderen, en staat onder leiding van Marcel van Os en Matthijs Overmars.

Lees meer en meld je aan

 

 

 

 

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.