Componeer een kinderlied - inspiratiedag

Banner Componeer een kinderlied - 27 jan. 2024 - witte rand

 

Laten we eens een lied maken voor kinderen van 6 tot 8 jaar. We beginnen met de tekst. Ik geef je twee woorden, jij geeft er een rijmend antwoord op. Daar komt ie:

Eén, twee - we gaan naar zee - drie vier - veel plezier,
Vijf, zes - een brief in een fles, zeven, acht - lang op gewacht.

Je hebt nu geprobeerd om met je antwoorden binnen één thema (beeld) te blijven. Kun je ook eens proberen om dat níet te doen?
 
Eén, twee - we gaan naar zee - drie, vier - de deur op een kier,
Vijf, zes - badmintonles - zeven, acht - een zware vracht.
 
Welke van de twee beviel jou het best? En welke denk je dat kinderen als hun favoriet zouden kiezen? Laten we die laatste liedtekst even vasthouden.
 
Nu geef ik je twee tonen, do en re. Kun je met die twee tonen eens een liedje improviseren?
Is er, al improviserend, één vast melodisch en ritmisch patroon ontstaan? Of heb je bij elk van de vier zinnetjes iets anders gedaan? Als je één vast patroon had, kun je dan eens ergens een variatie inbouwen? Als je steeds iets anders deed, kun je dan eens ergens een herhaling inbouwen?
 
Wil je weten hoe deze les verdergaat? En wil je leren hoe je een goed kinderlied kunt maken, voor kinderen van verschillende leeftijden? Componist Wilko Brouwers neemt je stap voor stap mee in het proces van creatief liederen schrijven, zowel qua tekst als qua melodie.

Als je al eens kinderliederen hebt gemaakt en feedback wilt op wat je gecomponeerd hebt, kom dan naar de inspiratiedag Componeer een kinderlied, die de werkplaats Vrijeschoolliederen organiseert op zaterdag 27 januari 2024. De inspiratiedag wordt gegeven door Wilko Brouwers, componist, koordirigent en muzikaal inspirator. Zie ook de website van Wilko: www.wilkobrouwers.nl. Of luister naar zijn prachtige lied Zwaluw.
Neem enkele van je liederen mee, dan kunnen we die beluisteren en bespreken!
 
Praktische gegevens:
 
Voor wie: iedereen die zich (verder) wil bekwamen in het zingen met kinderen.
Wanneer: zaterdag 27 januari 2024 van 10.00 – 15.30 uur.
Locatie: Zeister Vrije School, Joubertlaan 1 in Zeist.
Kosten: € 75,-.
Opgave: je kunt je opgeven via de knop hieronder. Je krijgt dan via Fairtix een online ticket voor de dag, dat is tevens je bewijs van inschrijving.
Er is plek voor 15 deelnemers. Mocht de dag uitverkocht zijn, dan kan je je via werkplaats@vrijeschoolliederen.nl opgeven om op de wachtlijst geplaatst te worden.
 

Knop Aanmelden

Vrijeschoolliederen.nl organiseert inspiratiedagen voor leerkrachten en andere belangstellenden rond muzikale thema's en liedrepertoire.X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.