Stemtesten

Home  Werkwijze  Stemtesten  Dirigent  Agenda  Spelregels

Collage Spring foto 1

Om mee te kunnen doen bij het kinderkoor moeten kinderen eerst een stemtest doen. Deze stemtest is enerzijds bedoeld om muzikaal kennis te maken, en anderzijds om te voorkomen dat er te grote niveauverschillen ontstaan binnen het koor. In een soort mini-zanglesje (met twee kinderen tegelijk) wordt door de dirigent geluisterd naar de stem en de muzikale aanleg. Op een speelse manier worden oefeningetjes gedaan om de omvang van de stem te testen, de zuiverheid, het volume, de souplesse, of een partij vastgehouden kan worden als er een tweede stem bij wordt gezongen. Vooral belangrijk is een stevige, stabiele en liefst expressieve zangstem.

Naast de oefeningetjes moet er ook een liedje worden voorgezongen. Dit lied wordt thuis voorbereid. Dit jaar is dat het lied Morning has broken. Via de link zijn de bladmuziek, de tekst en een luistervoorbeeld te vinden. Uiteraard mag bij het voorzingen een tekstblad gebruikt worden, het hoeft dus niet uit het hoofd.

In de praktijk worden alle kinderen toegelaten die zuiver kunnen zingen en niet van de wijs raken. Bij de stemtesten is de sfeer altijd open, vriendelijk, behulpzaam en daarmee prettig voor de kinderen. Het is natuurlijk altijd wat spannend om je stem te laten hoen, maar bij Spring is die schroom zó voorbij!

De uitslag van de stemtest wordt binnen een week schriftelijk meegedeeld.

Knop Aanmelden

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.