Zing mee met de Vrijeschoolliederen koordagen

Zing je graag maar wil je niet op een vast koor? Ben je dol op vrijeschoolliederen en wil je eens onder deskundige leiding voluit zingen met een groot koor? Ben je leerkracht of dirigent en wil je nieuwe meerstemmige liederen leren voor je klas of je eigen koor? Kom dan naar de Vrijeschoolliederen koordagen!

Op 2 april 2023 organiseerden we de eerste koordag, onder leiding van Annemiek van der Ven en Matthijs Overmars. Deze dag werd zo enthousiast ontvangen, en er was zo'n grote vraag naar meer, dat we in het schooljaar 2024-2025 zes koordagen gaan organiseren.

 

 wanneer  waar  onder leiding van
 Zaterdag 21 september 2024  Zeist  Annemiek van der Ven en Matthijs Overmars
 Zaterdag 23 november 2024  Arnhem  Kim de Fuijk en Matthijs Overmars
 Zaterdag 15 februari 2025  Zeist  Annemiek van der Ven en Matthijs Overmars
 Zaterdag 15 maart 2025  Gent  Annemiek van der Ven en Matthijs Overmars
 Zaterdag 5 april 2025  Eindhoven  Wilko Brouwers en Matthijs Overmars
 Zaterdag 24 mei 2025  Zeist  Annemiek van der Ven en Matthijs Overmars

 

Portretfoto Annemiek van der Ven - witte rand

We zingen meerstemmige liederen, canons, vlotte energizers en ingetogen pareltjes. Je hoeft voor deze koordagen niet goed te kunnen zingen, iedereen is van harte welkom! Misschien is het voor het eerst dat je in een grotere groep komt zingen, dan zal je ervaren hoe je meegenomen wordt in het geheel. En met de zangoefeningen die tijdens de dag doen zal je merken dat je je stem steeds beter en rijker kunt gebruiken.

Portretfoto MatthijsAnnemiek van der Ven en Matthijs Overmars werken allebei als leerkracht op de Zeister Vrije School, en hebben een lange staat van dienst in zowel het ensemble zingen, als in het dirigeren van diverse koren. Zij werken dagelijks met kinderen en muziek, en delen de missie om kinderen en volwassenen meer en beter te laten zingen.

Wilko Brouwers is koordirigent, componist en initiator van muziekprojecten. Hij gaf jarenlang les aan de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht, heeft veel ervaring in het werken met kinderen en het improviseren met koren.

Portretfoto Wilko Brouwers - witte rand
Tijdens deze koordag wisselen de beide dirigenten hun rollen van dirigent en pianist, inspirator en zangdocent steeds met elkaar af, zodat de deelnemers vanuit heel verschillende invalshoeken aan het zingen gebracht worden.

Voor wie: iedereen die graag de mooiste vrijeschoolliederen zingt onder professionele leiding.
Wanneer: Zie de data hierboven, van 10.00 - 16.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.
Locaties:
-Zeist: Zeister Vrije School, Socrateslaan 22
-Arnhem: Parcivalschool, Zwanebloemstraat 4
-Eindhoven: Vrije Basisschool De Regenboog, Mimosaplein 1.
-Gent: Steinerschool Gent, Kateellaan 54

Kosten: € 30,- inclusief koffie en thee.
Opgave: Je kunt je voor één of meerdere koordagen opgeven via de blauwe links in het schema. Je krijgt dan via Fairtix een online ticket voor de dag, dat is tevens je bewijs van inschrijving. Bij elke koordag is er plek voor 80 deelnemers.
Mocht een koordag uitverkocht zijn, dan kan je kijken of er nog plek is bij een andere koordag, of je kunt je via werkplaats@vrijeschoolliederen.nl opgeven om op de wachtlijst geplaatst te worden.


Vrijeschoolliederen.nl organiseert koordagen en inspiratiedagen voor leerkrachten
en andere belangstellenden rond muzikale thema's en liedrepertoire.

 

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.