Praktijkochtend Akkoordbegeleiding op gitaar - 2 maart 2024


Banner Praktijkochtend Akkoordbegeleiding op gitaar - witte randBij veel leerkrachten leeft de wens om hun klas te kunnen begeleiden bij het zingen. Zeker in de hogere klassen, waar de liederen een fijne harmonische ondersteuning krijgen wanneer er akkoorden bij gespeeld worden. Een begeleiding verrijkt de muziek, geeft de kinderen ondersteuning en houvast en maakt het lied compleet. Je kunt daarbij denken aan accordeon, piano, ukelele, gitaar, of misschien zelfs harp. 

Vaak is een lied al met drie akkoorden te begeleiden, en een gitaar is dan een handig, handzaam en relatief eenvoudig te leren begeleidingsinstrument. Met een aantal basisakkoorden in majeur en mineur kan je al een heel eind vooruit.

De praktijkochtend Akkoordbegeleiding op gitaar is bedoeld voor mensen die de basisvaardigheden op de gitaar willen leren. Zowel beginners als enigszins gevorderden zijn welkom, omdat er gedifferentieerd wordt qua niveau. De volgende onderdelen komen aan bod:

- het stemmen van de gitaar
- enkele slag- en tokkeltechnieken
- de basisakkoorden in de meest voorkomende toonsoorten
- het toepassen van de speeltechniek en de akkoorden bij een lied
- voorspelen en tussenspelen

Het is uiteraard niet mogelijk om in één ochtend de complete gitaartechniek en akkoordkennis te verwerven. Maar een eerste aanzet voor starters, of een opfrissing voor enigszins gevorderde spelers kan enorm helpen om je doel te bereiken. De ochtend wordt gegeven door twee docenten, waaronder Harmen de Jong. Harmen is klassenleerkracht op Vrijeschool Kairos in Amsterdam.

Veel liederen op Vrijeschoolliederen zijn voorzien van akkoorden, en met dit repertoire zal tijdens de praktijkochtend geoefend worden. En deze oefeningen kan je daarna thuis vervolgen, zodat je jezelf beter gitaar leert spelen.

Praktische gegevens:

Voor: iedereen die een stap verder wil komen in het leren begeleiden op de gitaar.
Wanneer: zaterdag 2 maart 2024, van 9.30 - 13.00 uur.
Locatie: Zeister Vrije School, Burg. Van Tuylllaan 35 in Zeist.
Kosten: € 45,- inclusief koffie en thee.
Opgave: je kunt je opgeven via de knop hieronder. Je krijgt dan via Fairtix een online ticket voor de dag, dat is tevens je bewijs van inschrijving.
Er is plek voor 20 deelnemers. Mocht de dag uitverkocht zijn, dan kan je je via werkplaats@vrijeschoolliederen.nl opgeven om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Knop Aanmelden

De werkplaats Vrijeschoolliederen organiseert inspiratiedagen voor leerkrachten en andere belangstellenden rond muzikale thema's en liedrepertoire.

 

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.