Praktijkochtend Bodypercussie - 20 apr. 2024

Banner Praktijkochtend Bodypercussie - witte randBodypercussie is een smeltkroes van ritme, dans, beweging en sociale interactie waar (nagenoeg) iedereen aan kan meedoen, omdat je er alleen je eigen lichaam bij nodig hebt. Het is van alle tijden, leeftijden en culturen. Bodypercussie is een zeer toegankelijke manier van muziek maken en kan daarom worden ingezet bij allerlei (creatieve) groepsprocessen met verschillende doelgroepen: schoolklassen, zorginstellingen, koren, kinderopvang, woongroepen, orkesten, bedrijven, enzovoort.

Ook (muziek)therapeuten kunnen bodypercussie inzetten in hun werk met hun cliënten, mede dankzij de veelzijdige werkvormen. Denk daarbij aan zowel individuele ritmes als ritmes in tweetallen, waarvan de bekende klapspelletjes op elkaars handen het eenvoudigste voorbeeld zijn.

Deze praktijkochtend laat je kennismaken met allerlei creatieve manieren om het lichaam in te zetten als ritme-instrument. Dat is uitdagend, speels, creatief, en vooral heel erg leuk! Op elk niveau kunnen er ritmes gedaan worden: eenvoudig en het liedje ondersteunend bij jonge kinderen, complexer en swingender bij oudere kinderen, in lagen opgebouwd bij grotere groepen. Bewegen op muziek, maar dan niet dansend, dat is bodypercussie.

Een inspirerende dag die je meer leert over deze ritmische werkvorm, met een gezamenlijke, ritmische dagstart en praktische workshops in kleinere groepen, met daarin ruimte voor eigen inbreng en vragen. Je leert allerlei ritmes en gaat zelf aan de slag om zelf ritmes te creëren, ieder op zijn/haar niveau! Je kunt de oefeningen gelijk inzetten in je klas of je groep, en je zult merken dat er ook allerlei eigen ideeën gaan opborrelen voor de kinderen of volwassenen waarmee je werkt.

De praktijkochtend wordt gegeven door Heiko de Jonge en Jeroen Schipper, beide auteurs van het boek Bodypercussie dat vorig jaar uitkwam. Het boek is op de praktijkochtend uiteraard verkrijgbaar.Afbeelding boek Bodypercussie

Praktische gegevens:

Voor: iedereen die deze heerlijke muzikale werkvorm in de vingers, handen en voeten wil krijgen.
Wanneer: zaterdag 20 april 2024, van 9.30 - 13.00 uur.
Locatie: Zeister Vrije School, Burg. Van Tuylllaan 35 in Zeist.
Kosten: € 45,- inclusief koffie en thee.
Opgave: je kunt je opgeven via de knop hieronder. Je krijgt dan via Fairtix een online ticket voor de dag, dat is tevens je bewijs van inschrijving.
Er is plek voor 30 deelnemers. Mocht de dag uitverkocht zijn, dan kan je je via werkplaats@vrijeschoolliederen.nl opgeven om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Knop Aanmelden

De werkplaats Vrijeschoolliederen organiseert inspiratiedagen voor leerkrachten en andere belangstellenden rond muzikale thema's en liedrepertoire.

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.