Praktijkochtend Djembé spelen - 28 okt. 2023

Banner Djembé spelen - 28 okt. 2023 - witte rand

Heb je altijd al eens djembé willen spelen, voor jezelf of met de kinderen van je klas? De djembé is een prachtig instrument om via het doen en het luisteren gezamenlijk muziek te maken. Het is vrolijk, energiek en heel sociaal, Afrikaanse percussie brengt je in beweging. 
De djembé wordt dan ook op diverse scholen ingezet bij het muziekonderwijs. De djembé is een toegankelijk instrument, waarop met enkele techniekaanwijzingen al snel volop muziek gemaakt kan worden.

De praktijkochtend Djembé spelen is een samenwerking tussen djembéschool Kobadji en de werkplaats Vrijeschoolliederen, en is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden die willen spelen, in de ruimste zin van het woord. Het spel met elkaar, met het instrument, met jezelf, met de muziek maakt voelbaar hoeveel leven er in het samen muziek maken zit. Samenwerken, verbinding maken, luisteren en reageren, afstemmen en invoegen, de hoofdrol pakken en daarna weer opgaan in het geheel, op een fysieke manier initiatief nemen, alle sociale competenties komen in het djembé spelen voorbij.

Misschien wil je voor jezelf eens onderduiken in de Afrikaanse percussie, misschien heb je een plan om op school iets met djembé's te gaan doen, misschien ben je al volop bezig met djembélessen in je klas of in je groep. Voor iedereen is deze ochtend vol inspiratie en vol praktische ideeën. Je leert technieken, nieuwe invalshoeken en werkvormen om zelf en met je leerlingen te spelen. Er wordt gewerkt met gezamenlijke grooves, groepswerk en improvisaties.

Portretfoto Paul de Ridder 2 - witte randDe praktijkochtend wordt geleid door Paul de Ridder. Paul is docent muziek, percussionist, gitarist, zanger-liedjesschrijver, en is docent aan de djembéschool Kobadji in Zeist. Hij geeft lessen, workshops, concerten en werkt mee aan theaterprojecten.

Deze praktijkochtend op 28 oktober is een pilot, waarin we zo goed mogelijk een beeld willen krijgen waar de behoefte van de deelnemers ligt. De werkplaats vrijeschoolliederen wil jaarlijks enkele praktijkochtenden rond dit thema gaan organiseren.

 

Praktische gegevens:

Voor wie: voor iedereen die wil (leren) djembé spelen, voor zichzelf of voor in de klas
Wanneer: zaterdagochtend 28 oktober 2023, van 9.30 – 13.00 uur
Locatie: Zeister Vrije School, Socrateslaan 22 in Zeist
Kosten: € 45,- inclusief koffie en thee.
Opgave: je kunt je opgeven via deze link. Je krijgt dan via Fairtix een online ticket voor de dag, dat is tevens je bewijs van inschrijving. Er is plek voor 15 deelnemers. Mocht de dag uitverkocht zijn, dan kan je je via info@vrijeschoolliederen.nl opgeven om op de wachtlijst geplaatst te worden.

X

Gebruik je mobiel in horizontale positie voor een optimale weergave.